Megtart, nemenged

Történetünk három fiatalról szól, akik a felnőtt élet küszöbén elhagyják a szülői házat és a nagyvárosba költöznek. Főszereplőink a gyermekkort maguk mögött hagyva el akarnak szakadni a szülői tekintetektől, az otthon fullasztó kötelékeitől, szabadságra vágynak, hogy próbára tehessék erejüket. Az új környezetben közel kerülnek egymáshoz, eltérő családi hátterük, más-más nemzetiségük sokszínűséget és érdekességet hoz a hétköznapokba. Az új helyen a különbözőség különlegessé teszi őket. Amikor azonban komoly erkölcsi és érzelmi kihívás elé kerülnek, az eltérő családi hagyományok, az otthoni kötelékek húzóereje egyre nagyobb feszültésget ás távolságot teremt a fiatalok között.

Előadásunkban a tánc és a színház nyelvén, a résztvevő diákokkal közösen gondolkodunk azon, hogy a családi hagyományok miként befolyásolják egyéni döntéseinket, s így végső soron életünk menetét.

Az előadás az Ifjú Szivek Táncszínház, a Vekker Műhely és a budapesti Káva Kulturális Műhely koprodukciójában jött lére. 

 
Az Ifjú Szivek táncosainak ezúttal beszélniük is kell, a vekkereseknek pedig táncolniuk, szóval kihívás volt ez mindkét csapat számára, de élvezték, hogy valami újat próbálhatnak ki. Eddig csak néhányszor játszották ezt az előadást, és a tapasztalatok alapján azt állítják, sokkal egyszerűbb bevonni a nézőket, mint gondolnánk, hiszen a mozdulatok általi kommunikáció jóval régebbi a beszélt nyelvnél.
Juhász Katalin, 2019. március 4., Új Szó
Táncosok
Sebő Veronika, Varsányi Ágnes, Lantos András, Hégli Bence
Színész-drámatanárok
Kuklis Katalin, Horváth Kristóf (Színész Bob), Czuczor Nóra
Diszlet, jelmez, látvány
a másik Kiss Gabriella
Koreográfus
Hégli Dusan
Dramaturg
Romankovics Edit
Részvételi színházi szakértő
Kardos János
Rendező
Sereglei András
Az ősbemutató tánckara
Oláh Eszter, Sebő Veronika, Varsányi Ágnes, Baranyai Viktor, Lantos András, Hégli Bence