Hírek

2021.11.10.
Új Szó Online
POZSONY | Ádám almái címmel mutatja be első előadását a Trepp színházi platform, amelyet a pozsonyi Színművészeti Főiskola magyar ajkú hallgatói alapítottak.
2021.11.08.
Grendel Ágota, Új Szó
Gondolom, sokan és hosszan törték a fejüket, hogyan lehetne a kört négyzetesíteni. Egyelőre úgy tűnik, lehetetlen. Ezzel szemben a gömb kockásítása megoldható. Aki nem hiszi, járjon utána. Nézze meg az Ifjú Szivek Táncszínház legújabb műsorát, a KÉJ-t.
2021.11.03.
Kutszegi Csaba, Dunszt
Régi közhely, hogy Pesten mindenből viccet csinálnak. Ha született budapestiként nekem is szabad ehhez – keserű-fekete blődli-humorral – hozzájárulnom, ezennel bejelentem: Hégli Dusan koreográfus a trianoni döntés 100. évfordulójára Felvidéket visszacsatolta Magyarországhoz. De rögtön pontosítok: Szlovákiát csatolta Magyarországhoz.
2021.10.19.
Paraméter
Az Ifjú Szivek Táncszínház október 20-án tartja a KÉJ – kötelező érvényű javaslat című előadásának bemutatóját. A rendhagyó, vagy akár különösnek tűnő megoldást többek között az indokolja, hogy az előadás színházi premierje a változó járványhelyzet miatt már több ízben elmaradt.
2021.09.23.
Grendel Ágota, Új Szó
Most már az országot járja, a Covid miatti szigorítások következtében elmaradt előadásokat pótolja az Ifjú Szivek Táncszínház, mely csaknem egy hónapot töltött Franciaországban, az avignoni fesztiválon, amely szintén nem volt olyan szabad, laza, mint az előzőek. A fertőzésveszély a fesztivál szervezőit is óvatosságra intette.
2021.09.22.
Buchlovics Péter, Új Szó
A közhelymentesség, az üresjáratok kerülése, az átgondolt dramaturgia és a hazai néptáncrepertoár korszerű bemutatása jellemezte az Ifjú Szivek Táncszínház vasárnap esti előadását is.
2021.08.29.
Új Szó Online
Jean-Marc Barr színész, rendező, producer alig játszik színházban, idén júliusban mégis az avignoni Golovine Táncszínház fesztiválprogramjában – az Ifjú Szivek Táncszínház koreográfiájában – szerepelt, hangját kölcsönözve az aktuális hatalom egy képviselőjének, aki az államapparátus felsőbb érdekeit követve a darab rendezőjének elképzeléseit húzza keresztbe. Barr-ral az Allegro Molto Barbaro című előadás franciaországi bemutatója előtt, a párizsi stúdiófelvétel alatt találkoztunk.
2021.08.18.
Juhász László, ParaMédia Podcast
Mivel ez az előadás a hatalom művészetre gyakorolt hatását dolgozza fel, így ezt a témát sem kerülhettük el az Ifjú Szivek Táncszínház művészeti vezetőjével, Hégli Dusánnal.
2021.08.06.
Ingrid Keresztes, Magyar Narancs
Jean-Marc Barr színész, rendező, producer idén júliusban a pozsonyi magyar társulat, az Ifjú Szivek Táncszínház koreográfiájában szerepelt az avignoni Golovine Táncszínház fesztiválprogramjában. Az Allegro Molto Barbaro című előadás franciaországi bemutatója előtt, a párizsi stúdiófelvétel alatt találkoztunk, a darab kapcsán a kelet-európaiságról és propaganda erejéről is beszélgettünk.
2021.07.30.
Kóczán András, Papageno
A 75 éves Avignoni Fesztiválnak a Pozsonyban működő Ifjú Szívek Táncszínház az egyetlen magyar résztvevője, Hégli Dusan pedig megtalálta, hogy miképpen lehet színházat csinálni a néptánc jelenlétével. A Bartók/Hégli/Parti Nagy: Allegro Molto Barbaro című darabot húsz alkalommal adták elő július 7-29. között a Pápai Palotától pár utcára lévő Golovine Színházban.

Oldalak