Giuoco Piano

CD
Kiadás éve
2020

Az Ifjú Szivek Táncszínház alkotóműhelyében friss gondolatok és újszerű látásmódok lépnek kölcsönhatásba. Előadásaikon nem mindig a felidézett formák eredeti jelentéséről van szó. Sajátos szintézise ez a táncnak, zenének, melyben az alkotó az önálló teremtés lehetőségét fedezi fel. A közös inspiráció által jutott érvényre a zene, amellyel most előlép a zenekar. 

Mit jelent a tradicionális vonósnégyes megnevezés? 

A zenekar többféle hagyományt követ, melyek a zenei élmény komplexitásának fokozása mellett egy színes és egyedi eszköztár kialakítását tették lehetővé. Egymásból táplálkozó, mégis ellentétes érzületű zenei világok jelentik a kvartett játszóterét.

A nyugati zene formáiban megjelenő hagyományos dallamok nem feldolgozási hivatkozásként jelennek meg, hanem a falusi zene eredeti kifejező erejét, jelenben élő lelkületét közvetítik. 

A vonósnégyes állandó útkeresése saját zenei nyelvezetet hozott létre. Ismert képződményeket helyeznek teljesen új kontextusba.

 

 

 Zenei lista

1. Hegedűs Máté - TAUNTER

2. Hegedűs Gergely Dávid - STRING QUARTET No. 1

3. Hegedűs Gergely Dávid - ELEGY

4. Hegedűs Gergely Dávid - REST

5. ROMANTIC QUINTET

6. Hegedűs Máté - SCHERZO

7. Hegedűs Máté - IMPERATIVUS

8. Hegedűs Gergely Dávid - ENCORE

 

Zenekar tagjai

Király Miklós – hegedű, Király Tamás – nagybőgő, Hegedűs Gergely Dávid – brácsa, Hegedűs Máté – hegedű, Kuti Sándor – cimbalom